POTK
Aktuálně
Stalo se
Foto
Srazy POTK
Akce
Aktivity
Odkazy
Soutěž
Fórum



























free



 
  P O T K  
...kdo jsme
Novinky I/2003

Medlánky

Mame teď v Brně "špióna", který posilá pravidelné zpravodajství z firmy Aveko (drive Aeron). Takže M-25 z Jaroměře je po opravě trupu, dostala při té příležitosti i nový kabát, speciálně určený pro všechny větroně řady M. Příště pošlu několik obrázků medlánecké M-35 (liší se jen jinou barevnou Kombinací), která se podrobila GO. Stejné zbarvení, opět v jiné kombinaci barev bude mít i ranská M-35, která je pravě v lakovně. Take ve finiši je LF-109 Pionyr O. Roseckého (žlutý). Svou prvni GO si odbývá VSB-62 Vega. Na vyškovku čeká LF-107 Luňák M. Svobody a J. Řehouška.

Raná

Zálet budějovického Z-23 Honza se bohužel nekonal, odloženo kvůli technickým nedostatkům. Připojené fotografie jsou z víkendu, který velikonocům předcházel. 12.4. se přijeli přeškolovat na podobný typ kluzáku naši nemečtí přátelé, spolustavitelé historického Hols der Teufel. Létaly se navijáky (UL) s SG-38 a aerovleky ve dvojim s Ka-4. Jirka Leník, kromě trenováni na Hronovské přeháňky se zapůjčenou Fokou, pracoval na ovladání brzdových klapek a lankach ke křidelkům pro Z-24 Krajánek.

Jak se naši plachtaři zapojili do úterních "sedmi, pěti a jiných mnohostovek" na oldtimerech ? Výsledky loňske CPS na oldtimerech, zveřejněné ve ZPRAVODAJi vzbudily v zahraničí velký rozruch. Ozval se president VGC Chris Wills a chce o nas psat do nějakých dalších svetových periodik.

Nashledanou za týden v Hronově !

-Josef Mezera

Copyright © POTK 1999-2017, web: tbwb